Blog Details

                

HILJADE KNJIGA ZA SANDŽAK


Iz Novog Pazara stiže lijepa vijest: Asocijacija “Mostovi Prijateljstva BiH ”, u saradnji sa be-ha Telekomom i Bošnjačkim nacionalnim vijećem Sandžaka, odlučila je realizirati važan projekat, koji ima za cilj kvalitetnije obrazovanje u osnovnim i srednjim školama u sandžačkoj regiji i otvaranje ovih prostora za temeljito  korištenje bosanskog jezika, u svakodnevnom školskom radu i djelovanju.


U novopazarskom sjedištu Bošnjačkog nacionalnog vijeća potpisan je Ugovor o donaciji i primopredaji tri hiljade i stotinu i jedne  knjige! Istovremeno, 21. februara obilježen je Dan školstva na bosanskom jeziku i dodijeljeno 3101 knjiga, što predstavlja svojevrsno promoviranje  bosanskog jezika i unapređenje nastavnog procesa u vaspitno-obrazovnom sistemu Srbije.


Iskazana je zahvalnost kompaniji “BH Telekom”, koja je finansijski podržala projekat nabavke lektira na bosanskom jeziku za osnovne i srednje škole u gradovima, poput Novog Pazara, Sjenice, Tutina i drugih sandžačkih gradova. 


Pomenuta ugledna sarajevska i bosansko-hercegovačka kompanija osigurala je i transport knjiga u Novi Pazar i u prostorije tamošnjeg Bošnjačko nacionalnog vijeća, a knjige će se odatle dostavljati tamošnjim osnovnim i srednjim školama.


Značajan je ovo korak u saradnji bosansko-hercegovačkih i sandžačkih kompanija i organizacija, koje na ovaj način osiguravaju knjige znamenitih be-ha  pisaca učenicima  širom Sandžaka.


Kontakt

ABC Djeca
444 N. Michigan Avenue
Suite 1200
Chicago, IL 60611

Phone: + 1(800) 619-2940

Kontakt